Policajti v poslednej chvíli zachránili dieťa, ktoré škrtila matka - DOPLNENIE.Zlodej ukradol 5 bicyklov.Zmizlo náradie.V Lomničke sa vlámali do školy a domu.

26.07.2011 Celý región

Policajti v poslednej chvíli zachránili dieťa, ktoré škrtila matka - DOPLNENIE
Prešovský policajný vyšetrovateľ obvinil včera (25.7.2011) zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby 43 ročnú Prešovčanku.
Obvinená najmenej od apríla 2011 až doposiaľ vystavovala svojho 4 ročného syna psychickému a fyzickému utrpeniu tým, že mu odopierala stravu, nezabezpečila dostatočnú hygienu, bila ho rukami po celom tele, pričom mu spôsobila zranenia s doposiaľ nespresnenou dobou liečenia. Chlapec je toho času hospitalizovaný v nemocnici na detskom oddelení a matka na psychiatrii.

Tri policajné hliadky boli včera (25.7.2011) v noci (okolo 2:00 h) vyslané na prešovské sídlisko Sekčov po telefonáte, že z jedného z bytov cez otvorené okno počuť detský krik a plač. Po príchode na miesto policajti zistili, že krik išiel z bytu na 4. poschodí na Karpatskej ulici. Okamžite sa presunuli k vchodovým dverám bytu, kde viac krát zazvonili, avšak nikto neotváral. Keďže stále bolo počuť krik dieťaťa a buchot, ktoré sa stupňovali, dnu sa svietilo a ani na opakované výzvy policajtov nik neotváral, policajti v zmysle zákona o PZ násilím otvorili byt. V jednej z izieb uvideli ako na posteli ležalo malé nahé dieťa a na ňom obkročmo sedela žena, ktorá ho škrtila rukami. Túto ihneď odtiahli, za použitia donucovacích prostriedkov spacifikovali, priložili jej putá a premiestnili do inej miestnosti. K dieťaťu – chlapcovi zároveň pristúpil jeden z policajtov, ktorý ho zbežne prezrel a začal sa mu prihovárať. Nakoľko chlapec upadával do bezvedomia policajt ho do príchodu záchranárov udržiaval v bdelom stave, potieral ho studenou vodou, prikryl dekou a stále s ním rozprával. Následne policajti prekontrolovali byt, kde však už nikoho iného nenašli, ale v jednej z izieb sa v strede na koberci nachádzalo tlejúce ohnisko. Ženu policajti stotožnili ako 43 ročnú Prešovčanku a chlapca ako jej 4 ročného syna. Po príchode záchranárov bola žena prevezená za asistencie polície na psychiatrické oddelenie a chlapec na detské oddelenie prešovskej nemocnice. Prípad na mieste prevzal prešovský policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre trestný čin týranie blízkej osoby a zverenej osoby.


Zlodej ukradol 5 bicyklov:
Krádež piatich bicyklov z dvora rodinného domu vyšetrujú od včera kežmarskí policajti.
Zlodej kradol v Kežmarku počas uplynulého víkendu a to z piatka na sobotu. Potom ako preskočil oplotenie z vlnitého plechu v zadnej časti pozemku, prišiel ku kovovému prístrešku a odtiaľ ukradol päť bicyklov. Majiteľom domu tak zmizol jeden pánsky horský bicykel, jeden dámsky trekingový bicykel, jeden juniorský horský bicykel jeden juniorský RMX bicykel a jeden detský BMX bicykel. Celková škoda bola vyčíslená na 1 840.- €.


Zmizlo náradie:
Policajti z Giraltoviec vyšetrujú od včera krádež náradia z budovy starého mestského úradu v Giraltovciach, okr. Svidník.
Ku krádeži došlo v dobe od 23.7.2011 do 25.7.2011, pričom dnu sa doposiaľ neznámy páchateľ dostal cez otvorené okno. Odtiaľ potom ukradol motorovú pílu, uhlovú brúsku, predlžovací kábel, dve vodováhy a sadu gola kľúčov. Pre varnovskú firmu, ktorá tu mala náradie uskladnené vznikla škoda 650.- €.


V Lomničke sa vlámali do školy a domu:

Krádež vlámaním do školy a do rodinného domu v obci Lomnička, okr. Stará Ľubovňa, vyšetrujú v týchto dňoch policajti z Podolínca.
V noci z nedele na pondelok sa zatiaľ neznámy páchateľ vlámal do budovy ZŠ spojenou s MŠ v obci Lomnička. Po odstránení mreže na jednom z okien zlodej otvoril samotné pootvorené okno, vošiel dnu a následne odtiaľ ukradol karbónovú brúsku, predlžovacie káble a nabíjací adaptér k fotoaparátu. Navyše z dvora ukradol jednu drevenú paletu a 3 m2 zámkovej dlažby. Celková škoda bola vyčíslená na 341.- €.
Druhá krádež sa stala v dobe od 21.7.2011 do 24.7.2011, kedy sa zatiaľ neznámy páchateľ vlámal do prístavby jedného z rodinných domov v Lomničke. Zlodej najprv vytlačil jedno z okien a z vnútra potom ukradol satelitný prijímač, lyžičky, nože, vidličky a poháre. Okrem toho poškodil poličky na televíznom stolíku, manželskú posteľ, dvierka a zásuvky na šatníkovej skrini. Škoda bola vyčíslená na 100.- €.


 

Vyberte región